Patent Varumärke Design Upphovsrätt

Har du en innovativ idé?
Din idé kan skyddas som patent, varumärke, design och upphovsrätt

 

Mina år som innovationsrådgivare

Det har varit så intressant och roligt. Flera hundra idéer, som ny typ av klädhängare, gravsmyckning, brandsläckare och översvämningsskydd har passerat mig. Varje gång en ny idé skulle presenteras var det som att öppna en julklapp. Ingen aning om vad paketet innehöll och alltid ett positivt mottagande från min sida. Den stora frågan har varit och är “Finns det någon efterfrågan och blir det lönsamt”?

Det är ett metodiskt arbete att utveckla en idé

 

Du har säkert haft innovativa idéer du med. Ofta kommer idéer utifrån ett eget upplevt behov. Då gäller det att försöka se hela gången fram till framtagning av produkten (vara eller tjänst). Att börja det systematiska arbetet, göra en plan. Vända och vrida på idén! Är den unik på marknaden, hur ser konkurrensen ut, kapitalbehov o s v. 

 

PRV Patent och registreringsverket

Här får du tillgång till all världens innovativa idéer PRV

Ett misstag som många har gjort är att först skydda sin idé, vilket är dyrbart om det är ett patent som behövs. Sedan kan man skydda sin design och sitt varumärke. Alla tre skydden ansöker man om hos PRV. Innan du skyddar din idé så rekommenderar jag dig att vara klar med en marknadsundersökning och åtminstone ett utkast till en affärs- och marknadsplan.Det här kan kännas jobbigt då du helst vill ta fram själva produkten. Skyddet blir offentligt efter ett tag och du kanske inte är klar för marknaden medan konkurrenterna redan finns där. 

Sedan finns copyright, rätten som uppkommer automatiskt. Är du nu lite nyfiken så gå in på PRV. Du får garanterat en trevlig stund, speciellt då du får tillgång till all världens patenterade idéer.

Monica

 

#Patent #Design #Varumärke “innovation

“ide #innovation “product development

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *