En Hamburgare på Max

Äter ibland en hamburgare på Max

Igår  blev det en snabblunch på Max. Inte ofta jag tar en hamburgare/meny men igår blev det enklast så, dock en mini för 38 kr och med lite mindre kalorier. En regel för mig är att alltid välja Max. Varför det? Ja faktiskt av nostalgiskäl och beundran inför detta helsvenska familjeföretag med säte i Norrbotten och ursprung i Lappland. Ja det kanske ni inte hade en en aning om?


Max första Hamburgerställe i Gällivare
1968

Rickard och Christoffer Bergfors

Curt Bergfors grundare, VD och gruvarbetarson från Gällivare startade verksamheten 1968 tillsammans med dåvarande sambon Britta Fredriksson. Curt Bergfors var med om en dykolycka 1986. Då vi har gemensamma vänner så fick jag vetskap om olyckan och hur han från sjukhussängen drev affärsverksamheten, beundransvärt!  Det blev fortsatt liv i rullstol och med en stark drivkraft fortsatte han arbetet med att utveckla verksamheten.

Sönerna Rickard och Christoffer är helt involverade i verksamheten och styrelsen består av far och söner. En verksamhet med flera miljarder i omsättning och med modernt tänk på flera sätt. Igår satte jag mig vid ett bord, knappade in min beställning på telefonen och blev serverad. Nu finns det många Max restauranger 131 i Sverige, 7 i Norge, 10 i Polen och 3 i Danmark. 

Max är första matföretaget i världen  som är klimatpositivt

Ett företag helt i tiden. Svenska råvaror och första matföretag i världen som är klimatpositivt. Ett familjeföretag som är ett fantastiskt exempel på gott entreprenörskap. Ja jag väljer Max av flera skäl
och inte minst av ovanstående men också för att vi kommer från samma uppväxt. Visserligen var min far inte gruvarbetare utan plåtslagare och företagare och var i gruvan för att installera ventilation.

All heder åt företagare

#Max #Hamburgare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *