Far, Kung Carl Gustaf och Volvo

Jag är stolt över min far
Uppmärksammad av både Kungen och Volvo

Snart Fars dag och tankarna går till min fantastiska far. En mycket vänlig man, barnkär och en sann entreprenör och innovatör. Nu när jag packat upp, kommer minnen upp som äventyret med hans patenterade takkonstruktion. Här monteras det på s k TDI Tourist och Diplomat Sales huset hos Volvo i Göteborg på 80-talet. Undra om det ligger kvar?

Det sägs att Volvos huvudkontor låg ovanför och ledningen skulle ha ett vackert tak att titta på. En italiensk arkitekt fick se PW Taket, som det hette och övertalade ledningen att satsa på ett okänt nytt tak producerat hos ett nytt litet företag i Boden.

Här får du en närmare titt på konstruktionen. Pappa/far lyckades få det typgodkänt för en lutning på 1:75. Hur då? Det ser ju rätt platt ut eller hur. Varje profil är en ränna med bra lutning,  argumenterade han och fick taket som första och enda plåttak typgodkänt med så låg lutning.

Så hittade även Kung Karl Gustaf fram till taket på en utställning. Nja han blev nog mer eller mindre vägledd dit att Vd´n för Plåtslageriernas Riksförbund. Bild blev det och första uppmärksamheten i media

Stoltast är jag över all kärlek jag fick. Som en hundvalp hängde jag honom i blåstället och plåtslageriet var min förskola. Hoppas du har det bra på Fars Dag där uppe i himlen. Utan tvekan är du i himlen!

2 svar på ”Far, Kung Carl Gustaf och Volvo”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *