Rapport, Aktuellt m fl som vill förmedla nyheter Jag är trött på er enkla och ensidiga rapportering

Ett exempel på förenklad nyhetsrapportering via Rapport och Aktuellt

Fem miljoner vaccindoser blir tillgängligt under våren och då kommer halva Sveriges befolkning att få vaccinet. Så rapporterar man. Men varför inte visa på vår befolkning indelad i olika åldrar. Vi är drygt 10 miljoner invånare i Sverige. I ålder 0-4 år finns ca 600 000 personer,  i ålder 5-9 år finns ca 625 000 personer, i ålder 10-14 finns ca 610 000 personer och i ålder 15-19 finns ca 570 000 personer. Åldersgruppen över 70 år är ca 1, 6 miljoner. Låt säga att de yngsta inte är aktuella, upp till 9 år, då går det bort ca 1,2 miljoner. Självklart menar jag inte att de inte ska få vaccin. Men hur är planen? Har man tänkt djupare än 80+ och vårdpersonal i nuläget. 

Varför inte rapportera lite djupare, SCB är en bra källa

Varför bara slänga ur sig lite enkel rapportering för det mesta. Så enkelt vill i alla fall inte jag ha det. Dessutom samma nyheter om och om igen. Därför följer jag inte nyheterna regelbundet uten går in på min dator och letar själv. Statistiska Central Byrån har mycket intressant på sin sida, ibland också lite annat än det jag berätta om här. Ett exempel är skilsmässostatistik i jämförelse landsbygd och stad.
Kolla själv på www.scb.se

Monica

#vaccin #Covid 19

Vill ni köpa kaffe online som dessutom är ekologisk? Vi på Wendelins kaffe är också kungliga hovleverantör inom kaffe. All vår kaffe är nyrostad och finaste kvalité som du får hem i din brevlå

3 kommentarer

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *