En hund behöver också en försäkring

Sponsrat inlägg i samarbete med Hundförsäkring.se

En hund behöver också en försäkring

Det är många som snart under ett års tid har jobbat hemifrån. Och dessutom har många då köpt hund.

Att köpa en hund innebär inte bara sällskap, rätt mat för just din ras och promenader. Om något skulle hända behöver din hund en hundförsäkring.

Du har säkert redan försäkringar när det gäller ditt hem eller familj. Och det är lika viktigt när det gäller din hund.

hundförsäkring

Hur vet man då vilken försäkring man ska ha ?

Har du köpt din hund från en större kennel ? Då har du kanske fått information från ägaren vilken hundförsäkring som är bäst just för din ras.

Beroende på vilken ras du har hemma eller ska köpa kan det skilja sig när det gäller villkoren.

Har du aldrig haft hund förut och inte vet vad du ska tänka på eller var du finner information kan du gå in på Hundförsäkring.se där det finns både råd och vad du ska tänka på.

En försäkring på din hund innebär att du får hjälp med dina kostnader om din hund blir sjuk eller om det händer en olycka och din hund blir skadad.

Vissa försäkringar hjälper dig också om det finns dolda problem på din hund. Det kan gälla sjukdomar eller andra fel på hunden som inte fanns eller syntes när du köper din hund.

Välj rätt för din ras

Det finns billigare och enklare hundförsäkringar som gäller när din hund råkar ut för en olycka. Dom gäller inte om du behöver hjälp vid sjukdom.

All information om din hundras kan innebära vissa sjukdomar eller förslitningsskador så det är viktigt att du är påläst om just din ras.

Komplettering och tillägg

Vissa hundförsäkringar har komplettering som du kan teckna.

Har du en hund som ska gå i avel så kan du sätta en högre försäkring Eller om du vill sätta en livförsäkring på din hund kan du komplettera med det.

Händer en olycka och du behöver besöka en veterinär så se till att du har ditt försäkringsbolags namn och det bästa är att ha med sig försäkringsnumret när du besöker veterinären.

Då kan veterinären kontakta ditt försäkringsbolag när du befinner dig på plats och du betalar självrisken på försäkringen. Den kan också regleras i efterhand.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *