Påmind om att livet är här och nu

Två vänner

Idag bestämde jag mig för att ringa upp två vänner som jag inte har haft kontakt med på länge. De är inte på FB eller Instagram, så jag har inte kunnat följa dem och bli uppdaterad. Blev ännu en gång påmind om att det är nu som din dag, ditt liv är och inte imorgon. Att vi ska ta vara på varenda dag på bästa sätt. Vara rädda om varandra och ödmjuka när en hand sträcks ut mot oss. När vännen eller familjemedlemmen inte finns längre kan vi inte säga och göra det vi skulle ha sagt eller gjort.

Mina vänner är seniorer och har varit väldigt pigga. Nu har den ena räddats till livet från Covid. Han förstod inte hur sjuk han var trots 41 graders feber, en granne såg till att han kom in på sjukhuset. Han förlorade medvetandet i ambulansen och vaknade en vecka senare. Efter ett halvår kan han inte gå upp från källaren till andra våningen utan att vila.

Den andra vännen fick symptom i sommar och är nu opererad för en svår cancer. Helt oväntat kom cancern och allt blev akut.

Mitt i sorgen över vad som drabbat vännerna är jag glad över att jag har hört av mig och ännu mer besluten att inte låta dagarna gå i samma lunk till slutet.

Monica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *