För- och nackdelar med ett ansiktslyft

Enligt Victoriakliniken kan du uppnå ett ungdomligare utseende med ett ansiktslyft – eller åtminstone ett yngre utseende än tidigare. Detta görs genom att återställa ansiktets naturliga kontur. Med åldern påverkas vår hud av många olika faktorer som bland annat minskar kollagen och elasticitet i huden. Huden blir därför tunnare och tappar volym. Tyvärr kan denna åldringsprocess inte undvikas, men den kan däremot försenas med ett ansiktslyft. Läs vidare och ta del av några av för- och nackdelarna med ett ansiktslyft.

Fördelarna med ett ansiktslyft

Fördelen med ett ansiktslyft är att behandlingen ger dig en mer ungdomlig look. Detta kan ha en positiv inverkan på många aspekter av ditt liv, inklusive din självkänsla och självförtroende, din karisma och kanske till och med ditt förhållande. Vissa människor visar också tecken på åldrande tidigare än andra, vilket kan vara mycket svårt att leva med. Ett ansiktslyft kan därför hjälpa dig att få en lika, eller mer ungdomlig look som andra jämnåriga.

Ett ansiktslyft kan också hålla i många år. Om du tillhandahåller en hälsosam kost och motion kan ett ansiktslyft hålla i till exempel upp till 10 år. Man kan utföra ett ansiktslyft på flera olika ställen i ansiktet. En plastikkirurg hjälper dig givetvis att räkna ut vilken typ av ansiktslyftning du bör få. Vissa patienter får en övre ansiktslyftning som hjälper till att ta bort ett trött intryck från pannan och ögonbrynen. Andra patienter vill ha ett mittansiktslyft som minimerar rynkor i mungipan och kinderna. Det finns även många andra typer av ansiktslyft, inklusive nedre ansiktslyft och ett nacklyft. Vissa kliniker erbjuder till och med en ansiktslyftning som kan utföras utan operation. Vis denna typ av ansiktslyft används fillers och botox för att jämna ut huden och minimera rynkor.

Nackdelar med ett ansiktslyft

Nackdelen med ett ansiktslyft är att det tyvärr inte är ett permanent resultat. Man kan inte stoppa åldringsprocessen, så någon gång kommer hudens brist på kollagen att göra att ditt ansikte tappar volym ändå. Du kan självklart välja att få behandlingen igen, men det kan bli väldigt dyrt om du tar behandlingen vart tionde år. Ansiktet påverkas av många faktorer inklusive rökning, stress, sol, viktminskning och dåliga sömnvanor. Allt detta kan göra att resultatet håller kortare tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *