Allt blir bättre när hälsan är på topp

Vi har alla hört uttrycket om att den sjuke har bara en önskan och det är att må bra dvs vara frisk.

Vi människor fungerar så mycket bättre om vi är friska. Vi har då mer drömmar att ta itu med. Vi blir gladare av att ha mycket att göra. Vi blir också mer motiverade att tjäna pengar. När man är sjuk så har inte ens pengar något syfte. Det enda pengar då duger till är att hitta någon som kan göra oss friska.

Hur ser dina matvanor ut?

Vi är många som har svårt att hålla reda på hur vi äter och när vi äter. Vi alla skulle må bättre av att ha regelbunden tid för när vi äter, dricker, sover och rör på oss. Vi är gjorda som en klocka annars skulle vi inte ha 24 timmar på dygnet. Vi alla blir trötta inom 24 timmar och lägger oss inom 24 timmar. Hur vi än gör så styrs vi av klockan och detta för oss är naturlig del av oss.

Vi borde också se efter hur vi äter och när vi äter. Man har gjort en studie där en grupp fick äta lunch, frukost och middag 1 timme tidigare än den andra kontrollgruppen. Dvs kontroll 1 började sin frukost kl 8 medans kontroll 2 började sin frukost kl 9. Detta innebar då också att kontrollgrupp 1 åt både sin lunch och middag tidigare än kontrollgruppen 2.

Det visade sig sedan att den första gruppen som började sin dag med mat 1 timme tidigare gick ned i vikt och den andra gruppen gick sakta men säkert upp i vikt. Åter ser man här hur viktigt det är med rutiner och börja sin dag så tidigt som möjligt.

Har du svårt för dessa saker och kanske dessutom har Diabetes 1 eller 2 så kan du få hjälp via en app att få all hjälp du behöver. Du laddar ner appen från Chronos som kommer vara till stor hjälp för dig. Dvs långtidssocker mäter du också.

Många har fått hjälp denna vägen och blivit väldigt nöjda. De får rutiner och känner också att de har ett bra stöd när det gäller hälsa och matvanor. Vi ska inte behöva gå igenom allt ensamma eftersom vi människor är som vargar flockdjur och hungriga så behöver vi all den stöd som finns att hämta. Var också nog med hur mycket socker du får i dig då det finns socker i nästan allt vi äter utom i vatten så klart. Vatten håller dig mätt så drick mycket vatten och underskatta inte vätska för det är liv till allt på jorden och ger även dig mer liv än du kan ana.

Ett svar på ”Allt blir bättre när hälsan är på topp”

  1. Intressant med mattiderna, hade jag ingen aning om. Det får jag läsa lite mera om – och kanske även nåt om hur man kommer upp om morgnarna på ett lättare sätt… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *