Julmat

Ta hand om allt

Det är viktigt att du tar hand om all julmat som blivit över. Ni kanske fortfarande är lediga några dagar och kan då passa på att både ta hand om maten och göra nya maträtter utav dom. Och det behövs kanske efter att du spenderat lite mer pengar under jul och nyår.

Grönkålen du har över går alldeles utmärkt att frysa ner och använda vid ett senare tillfälle. Antingen fryser du ner dom i hela blad eller så repar du dom så dom är klara till nästa tillfälle. Ha i några droppar vatten i påsen så håller dom ännu längre. Sen suger du ut luften ur påsen innan du stoppar in påsen i frysen.

Skinkan fryser du in i skivor eller strimlor så du kan använda till smörgåsmat eller pizza eller pastarätter. Du kan också göra pytt i panna av skinkan och frysa in. Även ost, nötter, choklad, grädde, ägg och smör kan du stoppa in i frysen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *