Matpriserna har skjutit i höjden

Att jämföra är en bra sak

Det pratas väldigt mycket om våra matpriser just nu. Vi får så mycket mindre i våra kassar, eller förre produkter för samma pengar. Hur man nu vill se det. Och imorse pratade dom om det på tv och morgon-tv igen. För matpriserna har skjutit i höjden. Så nu märker man att folk har börjat engagera sig lite mer när det gäller priser i alla olika butiker. Man jämför och letar på nätet efter dom bästa erbjudanden varje vecka. Så nog har vi blivit prismedvetna. I alla fall dom flesta.

Matpriserna har skjutit i höjden

Ibland kanske vi vill festa till det lite och köpa något riktigt gott. Men det kan vi faktiskt göra. Det är både hälsosamt och ibland måste man unna sig något också. Och när man festar till så kanske man köper något dyrare kött, fisk eller skaldjur. Men det är faktiskt inte dom produkterna som har ökat mest i pris just nu. Det är mest mejerivaror som har ökat i pris som smör, Bregott tillexempel och filmjölk. Sånt som vi faktiskt är beroende av för att starta våra dagar bra.

Var handlar alla?

Butiker mer matvaror ger ut reklamblad som många inte vill ha i sina brevlådor. Men nu har jag sett att fler och fler tar bort dom där uppklistrade lapparna om att man inte vill ha reklam. Vi har blivit mer medvetna om reklamblad och titta vad alla erbjuder. Sen finns ju dom flesta erbjudanden också på nätet, så vill man fortfarande inte ha reklamblad i brevlådan kan man alltid titta på internet.

Många säger att Willys har den billigaste matkassen då dom har bra priser. Men nu har fler och fler upptäckt Lidl och dom delar nu första platsen för billigaste priserna med Willys. Lidl har faktiskt blivit så mycket bättre än vad det var från början. Då var sortimentet mycket mindre i jämfört med nu. Men nu hittar man nästan allt i butiken och deras egna varumärke är det absolut inget fel på. Varför Lidl har så bra priser är för att dom inte går igenom så många grossister innan produkterna kommer till butiken. Dom köper och levererar med egna bilar och slipper flera steg som många andra butiker måste gå igenom.

Har man nära till olika butiker på samma ställe

Det finns självklart fler butiker som man kan besöka. Vissa varor kanske bara finns i just en butik och då går man självklart dit. Men sen finns det andra lågprisbutiker som ofta har kampanjer på olika varor. En butik som jag märkt har fått fler besökare är ÖoB. Dom har en hel del matprodukter och drycker som man kan köpa. Dessutom finns också Dollarstore som har tagit in ett antal matprodukter. Jag köpte bland annat ett sex pack med majs häromdagen. Den kostade bara fyrtio kronor och det var ett bra pris då det var ett av dom stora märkena som jag köpte. När det gäller läsk på dom olika butikerna finns det mycket att jämföra. Det är först och främst hur många det ligger i förpackningen. För där kan man lätt bli lurad.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *