Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Visst ser det gott ut!

Ibland blir man riktigt sugen på något g0tt

Jag är så sugen på en riktig god tårta just nu att jag gick och köpte en på ett fik i närheten av min bostad. Här lagar de tårtor och bakar bröd från grunden.

Synd bara att man får sådan huvudvärk att surdeg annars hade jag ätit det varje dag då de bakar goda sådana bröd på detta fik som har ett eget bageri. Här brukar jag och mina väninnor mötas trots att jag bor hemma fortfarande så kan jag unna mig vad jag vill när jag vill. Än vill jag inte flytta hemifrån då min mamma också är ensam. Jag vill ej bo ensam utan jag vill bo med min mamma då hon är det bästa som finns.

jag heter Stenbeck i efternamn men är ej rika som den riktiga familjen Stenbeck därför får jag bo hemma med mamma tills jag känner mig mogen nog att flytta ut.

Serverat på Nobelfesten

Att sörja en hund

Mitt livs svåraste beslut

Ett kort tag efter min flytt till Stockholm började Ottos hälsa att svikta och en knöl på hans höft satt fast. Det innebar att det inte var en s k fettknöl. En oro följde mig varje dag och allt eftersom förändrades han. Denna lilla otroligt pigga hund med massor av energi ville inte umgås med hundgänget. Vägrade också promenader med annat än bara matte. 

Till slut den 15 april blev det vår sista dag tillsammans. Det har nu gått en tid och nu är det dags att ta hans aska till en minneslund för vovvar.  Jag gråter när jag skriver detta. Ett är säkert att hunden är människans bästa vän.

 

Minneslund för smådjur

Idag fick Otto en plats på kyrkogårds minneslund 

Här finns dels en vacker trädgård som också har blivit ett utflyktsmål. En kyrkogård som ger glädje inte bara sorg, 

Dessutom har de nu gjort en minneslund för smådjur. I morse var det dags att lägga ner Luddes aska. Så tacksam för det fina bemötandet av personalen och hjälpen jag fick i en svår stund. 

Nu efter en förmiddag med tårar har det infunnit sig en lättnad och en glädje i att det finns en plats att besöka och minnas alla goa stunder med Otto.

 

Hur såg jag ut när jag var ung

Letade fram ett foto från min ungdom

Fick frågan av en ungdomsförälskelse
Vi har inte setts sedan 1995 och nu bara digitalt

Ja här är jag 6 år och faktiskt riktigt snygg kan jag tycka nu. Men inte då, när fotot togs. Hur många unga brottas idag med samma tankar som jag hade för snart 10 år sedan. Hu så fort tiden går och tänka sig att man kände sig gammal när man var 10. Idag är jag 24 och struntar i min ålder för det mesta.

Vilka är dina drömmar och mål
Sluta aldrig att drömma, livet är fortfarande härligt!

Jag har börjat planera

Det går så fort

Jag älskar verkligen att köpa onödiga saker. Det går nog inte många dagar på en vecka när jag inte kommer hem utan att ha handlat något. Det är alltid någonting som hamnar i en påse. Och när reklamen hamnar i brevlådan tittar jag alltid om det finns något kul att köpa. Så när jag ska ut och handla brukar jag planera var jag ska åka först och vad som ska handlas. Det är så kul att skriva små listor med sånt som jag vill handla.

Är jag ensam om det ?

Ute i butikerna finns det redan julprylar av alla slag. Inte heller kan jag låta bli att gå runt och titta, klämma och känna lite.

Planera

Och efter att ha gått runt och klämt ett antal gånger och dagar så kunde jag inte låta bli längre. Jag var bara tvungen att köpa dessa lampor som jag sett flera av mina grannar haft uppe. Dom kommer att få ligga i sina kartonger till första advent.

För till första advent åker alla slingor, adventsstakar och annat fram. Dessutom är väl det som är mysigt med vintern. För att inte nämna alla ljus och allt runt omkring som man kan pynta med.

Helt ärligt, jag tror jag ska all in i år. Fram med allt och se till att det blir riktigt julmysigt. Sen får vi se om det blir nån vit jul överhuvudtaget.

Hur som helst, jag tror att jag kommer att köpa något mer nytt inför denna jul. Man kan inte för för lite av ljus, slingor eller pynt inför jul. Alla hem ska vara mysiga, röda och lukta gott av ved som man eldat med.

Led – ljus

Kan man ha för få ?!

Den här tiden på året går det åt mycket ljus – värmeklos, kronljus och stearinljus av alla de slag. Och man kan ju inte ha för få av dom. Det är så mysigt att tända ljus i alla rum och alla hörn och bord. Dessutom blir det ganska varmt utev dom och man behöver inte ha elementen på för fullt.Varmt och rofyllt.

Men vill man ha lite mer koll på ljus när man tänder utomhus så kan man istället köpa en massa ljus idag i olika storlekar med ledljus. Jag har en del större ljus i lyktor utomhus som är tända i sex timmar innan dom slocknar. Sen tänds dom samma tid kvällen efter. Om man inte vill sätta på och stänga av manuellt.

Men idag köpte jag små ljus som ser ut som värmeljus och satte i några ljushållare ute. Dom måste man sätta på och av manuellt. Men  dom lyser fint och dom var billiga så jag kunde inte låta bli.

Jag köpte också en ny stjärna som ska hänga i nått av fönstren. Jag har en del så det räcker, men då dom nya lite billigare år i papper så går dom lätt sönder. Och om jag kommer ihåg rätt så är det nån som har det.

Rätt produkter i köket gör skillnad

Skära, hacka, krydda. Oavsett om du förbereder en gourmetmåltid, gör matlådor eller lagar pasta för en, kan rätt köksredskap göra stor skillnad.

Men en kombination av funktionalitet, kvalitet och design har Kitchenstore.se skapat en kollektion av grundläggande köksredskap och måste-ha-tillbehör som kommer att sätta krydda på varje besök i köket. Med deras stora urval av kvalitetsprodukter hittar du säkert rätt köksredskap för matlagning, bakning eller om du bara behöver hälla upp ett glas vin.

Kitchenstore.se har köksutrustning från ledande varumärken

Vem säger att det måste vara svårt, tidskrävande och tråkigt att stå i köket? Kitchenstore.se förespråkar att det ska vara ett sant nöje att laga mat i köket. Och det kräver att köksutrustningen är skräddarsydd efter det enskilda köket och dina behov.

Detta säkerställer Kitchenstore.se bland annat genom att alla deras köksredskap och maskiner är utvecklade med öga för den säkra konstruktionen, den användarvänliga designen och inte minst det smarta och moderna utseendet, som överlag ger dig maximalt bruksvärde för pengarna. 

Duka rätt

Skapa den perfekta miljön för goda stunder vid bordet, oavsett tillfälle. Dukningen låter dig uttrycka din personlighet och erbjuder oändliga möjligheter att skapa den perfekta atmosfären för alla tillfällen. Välj bland färgglada grafiska tryck, vaser och skålar, eller håll dukningen enkel med några klassiska inslag. Hos Kitchenstore.se hittar du snygga serviser som kommer att sätta pricken över i:et till din dukning, oavsett om du äter ensam eller bjuder in gäster på besök.

Leta efter träbrickor, mönstrat porslin, tidlösa glas och ikoniska skålar för en klassisk look, eller blanda burkar, humoristiska salt- och pepparset och moderna tårtfat för en lekfull look och en extravagant dukning. Samla vänner runt bordet för minnesvärda middagar och låt raffinerat porslin, ikoniska stålskålar och glas skapa den perfekta atmosfären för dina sammankomster.

Det har redan blivit billigare

Man kan köpa till nästa år

Varför är det så svårt att låta bli ? Och varför kommer man alltid hem med saker som inte står på min lista när jag är ute och handlar ?! Men man måste ju passa på ifall man ser något som det är rea på och som man egentligen skulle köpt tidigare. Eller velat köpa tidigare.

Jag var inne på Rusta idag och skulle köpa batterier och sköljmedel och stannade till vid julavdelningen. Dessa “bollar” har jag tittat på tidigare, men inte köpt. Och nu låg dom “bara” där i massor och skrek på mig. Jag kommer faktiskt inte ihåg vad dom kostade när jag såg dom senast, men nu var det en stor skylt med 49,90 och då åkte den ner i min korg.

Eftersom det är så kallt i marken nu så får man ju inte ner dom i jorden, så varför inte köpa till nästa år ?! Mina kommer nog inte upp förrän till nästa julsäsong och då ska jag se till att ta fram dom innan det blir kallt.

Ljus

Man kan inte ha för få

Ljus finns i alla former och färger och man kan inte har för få av dom. Och just nu säljs det ljus överallt i alla affärer. Och det är nu det gäller att passa på att köpa på sig ett lager. Det gör inget om det finns i överflöd i skåpet för då är det bara att ta fram när man behöver.

Visst är det mest röda ljus som syns i butikerna just nu, men det finns också andra färger som butikerna vill sälja. Och jag passar på att köpa av alla. I vilken butik jag än är i så ser jag ljus och i nästan alla butiker så åker något slags ljus ner. Vare sig det är blockljus, värmeljus eller doftljus. I alla storlekar och färger. För även om du inte kommer att tända dom nu så kanske du vill tända i februari och då är du nog trött på röda !

Jord och frön

Jag ska gå all-in

I år kommer jag att sätta fart med min frö plantering tidigt och sitter och tittar runt för fullt på nätet efter frön.

Men innan jag tryckte på min kundkorg på nätet så tryckte jag bort sidan. Jag har ju faktiskt tid på mig att köpa på mig en massa olika fröer. Och när jag var ute i går och handlade gick jag in på Plantagen och köpte några små påsar med såjord så jag har hemma.

Frön fanns det i massor, men jag hade inte den tiden att stå och titta på dom. Men när jag kom hem satte jag några citronkärnor i alla fall. Jag har en citronplanta, men jag glömde bort den under ett tag så den har tappat så mycket blad.

Till startsidan